بسته خبری سینمافا از جشنواره بین المللی تئاتر کودک
سینمافا-نشست صمیمی دبیر جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با هنرمندان همدان
مریم کاظمی دبیر بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در سفر به همدان با هنرمندان و فعالان حوزه تئاتر و تئاتر کودک و نوجوان به گفت و گو نشست.
به گزارش روابط عمومی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ؛ در این جلسه صمیمی مریم کاظمی با بیان این که خاطره خوبی از سال گذشته برای من باقی مانده که هربار آن را به خاطر می آورم هم غرورآفرین است و هم شادی بخش گفت: امیدوارم امسال جشنواره ای بهتر از سال گذشته در همدان برگزار کنیم.
وی استقبال مردم از نمایش های جشنواره در همدان را خیلی عجیب و غریب و استثنایی عنوان کرده و اشاره کرد که در تهران حتی در جشنواره فجر چنین استقبالی از جشنواره نمی شود. اعتبار جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به همین استقبال مردم است.
کاظمی ادامه داد: در برگزاری جشنواره سال گذشته آرامش زیادی وجود داشت و همه با نظم کارهای مربوط به خود را انجام دادند و برای امسال گروه های خارجی با اشتیاق برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند که این به دلیل برگزاری خوب جشنواره و به پشتوانه و حمایت مردم و هنرمندان همدان است.
و تصریح کرد: جشنواره جشن برداشت محصول است و کنار هم جمع می شویم تا آثار همدیگر را ارزیابی کنیم
وی در ارزیابی آثار رسیده به جشنواره نیز گفت: کارهای خیابانی و خردسال هر سال درخشان تر می شود؛ اما بخش های صحنه ای ضعیف تر شده است و این به خاطر بخش هایی است که در هر دوره به جشنواره اضافه شده است. اگر بخشی به جشنواره اضافه می شود باید با نظر کارشناسی باشد.
دبیر جشنواره بیست و پنجم در بخشی از این نشست درباره طراحی پوستر جشنواره نیز گفت: درمورد پوستر جشنواره هیچ محدودیتی وجود ندارد که این بخش حتما از تهران باشد؛ برای پوستر این دوره فراخوان منتشر نشد اما اگر کسی طرح خوب و قابل توجهی داشت می توانست به دبیرخانه اعلام کند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
کاظمی کارگاه های آموزشی این دوره از جشنواره را در سه حوزه یک بخش تخصصی برای اهالی تئاتر ، بخشی برای کودکان و نوجوانان و کارگاه هایی هم برای مربیان معرفی کرد که شرح آن نوشته شده و محتوای آن مشخص است.
وی تعداد کارگاه های امسال را بیشتر از سال گذشته و تخصصی تر عنوان کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز که در این نشست حضور داشت با بیان این که خدا انسان را آفریده که رو به جلو حرکت کند؛ بازگشت به گذشته دردی از ما دوا نمی کند گفت: باید در حوزه هنر و برنامه های هنری هم همین نگاه را داشته باشیم و برای پیشبرد امور، برگزاری برنامه ها را به اهالی آن واگذار کنیم. در برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان هم همین نگاه وجود دارد بنابر این امور را به انجمن نمایش و اهالی تئاتر استان سپرده ایم.
وی تصریح کرد: باید در مسیری حرکت کنیم که فضای فرهنگی و هنری در جامعه حاکم شده و نشاط اجتماعی حاصل شود.
رئیس جشنواره بیست و پنجم افزود: برای برگزاری جشنواره در همدان زیر ساخت ها فراهم شده و سالن های نمایش هم تعمیر و تجهیز خواهد شد. بخش جنبی جشنواره باید تقویت شود؛ مراسم های افتتاحیه، اختتامیه و جنبی نیازمند تحول و ایجاد جذابیت است.
اردشیر صالحپور قائم مقام و مشاور دبیر جشنواره نیز در بخشی از این گفت و شنود تاکید کرد: هنرمندان تئاتر عضو یک خانواده هستند. برگزاری چندیدن دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان نشان از تداوم آن دارد و بعد از ربع قرن برگزاری باید افق های روشنی در انتظار جشنواره باشد.
وی کنار هم بودن هنرمندان را حسن این رویداد بزرگ هنری دانسته و گفت: این اتفاق خجسته ایست که همه با هم برای برگزاری این جشنواره کنارهم باشیم.
در ادامه این جلسه دبیر جشنواره بیست و پنجم به سوالات هنرمندان در بخش های مختلف پاسخ داد.
________________________________________________________________________________________________________
سینمافا- نمایشی که موجب پرورش تخیل خردسالان میشود
مایش”خرگوشک و رودخانه” نوشته سیدحسین فداییحسین به کارگردانی مشترک زهرا طباطبایی و مرضیه اشرفیان از اصفهان در بخش مسابقه (تئاتر خردسال) بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به صحنه میرود.
به گزارش روابط عمومی بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، زهرا طباطبایی یکی از کارگردانان این نمایش توضیح داد: نمایشنامه “خرگوشک و رودخانه” قصه سه بچه خرگوش است که با هم مسیر مدرسه را طی میکنند و همیشه کوچکترین آنها میترسد. دو خرگوش بزرگتر سعی میکنند که مشکل دوستشان را حل کنند و ترفندهای مختلف به کار میبرند تا ترس خرگوشک از بین برود. این نکته نهفته در نمایشنامه برایم جالب بود که دوستان خرگوش درصدد کمک به او هستند. چون همیشه بزرگترها میخواهند راهنمای بچهها باشند و مستقیم به آنها امر و نهی کنند.
او با بیان این که مواجه خرگوشک با ترسش و برطرف کردن آن برای بچهها نوعی حالت یادگیری و آموزش دارد که چگونه با ترس روبرو شوند، افزود: ترس بچهها خیلی مدنظرم بود که چرا از تاریکی و تنهایی میترسند و آیا میشود راهحلی پیدا کرد آنها دلهرههای خود را کنار بگذارند.
طباطبایی تکنیک اجرایی نمایش را تاپتیبل و تلفیقی از بازیگر و عروسک دانست و گفت: طراحی صحنه، انتخاب عروسک و متریال ساخت آنها با توجه به زیرلایههای معنایی و مفهومی اثر یعنی بحث ترس و تخیل شکل گرفته و همه اینها به سمتی میرود که تخیل و تصورات بچهها بارورتر شود. تماشاگر ابتدا با یک اتاق مواجه میشود سپس بازیگر خردسال تخیل و تصورات خود را بازگو میکند که در صحنه واقعیت پیدا میکند.
مهدی فدائی و نیایش سروش بازیگران نمایشند.
فاطمه رئوفی طراحی و ساخت عروسک را به عهده داشته است.
مرضیه اشرفیان و نیلوفر حجازی طراحی صحنه هستند.
سعید رضوانی، حمید رضا خسروانی و نیلوفر حجازی ساخت دکور را انجام دادهاند.
موسیقی نمایش کاری از عرفان عیدیوند است.
نمایشنامه”خرگوشک و رودخانه” نوشته سیدحسین فداییحسین است که توسط زهرا طباطبایی و مرضیه اشرفیان به طور مشترک کارگردانی شده.
بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری مریم کاظمی از 29 آبان تا 4 آذرماه با میزبانی استان همدان برگزار میشود.
_______________________________________________________________________________________________________
سینمافا-نمایشی که بدون حضور کودکان قابلیت اجرا ندارد
نمایش “لباسهای رنگارنگ” به نویسندگی و کارگردانی نگار نادری از لاهیجان در بخش مسابقه (تئاتر خردسال) بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به صحنه میرود.
به گزارش روابط عمومی بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، نگار نادری توضیح داد: نمایش “لباسهای رنگارنگ” ضمن آموزش فصول مختلف و چگونگی پیدایش فصلها، به کودکان یاد میدهد قدرت انتخاب داشته باشند و به استقلال رفتاری برسند.
او با بیان این که در نمایش با مشورت و مشارکت خردسالان، آنها را به درک عملی از آموزش لباس پوشیدن و چگونگی انتخاب لباس در هر فصل آشنا میکنیم، افزود: این نمایش بدون حضور کودکان قابلیت اجرا ندارد. در بخشهایی از کار بازیگران خود کودکان هستند. نیمی از نمایش عکسالعمل کودکان به وضعیت شخصیت (زری کوچولو) است. نمایش دو نوازنده ویولن و گیتار دارد که در صحنه همراه با نواختن به گونهای دانای کل نمایش هم هستند.
نادری با تاکید بر این که مخاطب نمایش”لباسهای رنگارنگ” گروه سنی الف است، گفت: باید از آموزش مستقیم با گروه سنی پیش از دبستان پرهیز شود چون او را خسته میکند. ابتدا تصمیم داشتم آگاهی در نمایش توسط مادر به فرزند انتقال یابد اما بعد موسیقی را جایگزین کردم. یعنی هر کجا که زریکوچولو نمایش، برایش سوال پیش میآید موسیقی با شعر ساده و کودکانه به عنوان مربی و معلم ورود کرده و کودک را به تفکر وا میدارد.
در این نمایش دختری به نام زری کوچولو کلی لباسهای رنگارنگ دارد اما هنوز نمیداند کدام لباس برای چه فصلی مناسب است. حتی تمایل دارد کفشهای پاشنه بلند مادرش را بپوشد. او در این نمایش یاد میگیرد در هر فصل چه لباسهایی را بپوشد و لباسهای مناسب سن او کدامها هستند.
اکرم مهدوی بازیگر نقش زری کوچولو است. نیلوفر صفارنیا نوازنده گیتار و صنم پوربابایی نوازنده ویولن، اجرای ترانههای کودکانه را نیز به عهده دارند.
طراحی صحنه و لباس توسط نگار نادری انجام شده است.
ساخت دکور را محمود صفارنیا و سحر علیجاننیا به عهده دارند.